Hírek
2012. Július 24. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sóbevitel visszafogása csökkenti a rák kockázatát

A sófogyasztás és a sóval teli ételek - reggeli bacon szalonna, gabonapelyhek, kenyér - visszafogása csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát - számol be a BBC a Világ Rákkutató Alapítvány vizsgálatáról.
Az alapítvány azt szeretné elérni, hogy kevesebb sót vigyenek be az emberek szervezetükbe, valamint, hogy az egyes élelmiszereken egyértelműen tüntessék fel a benne található só mennyiségét.
Szakértők szerint ugyanis minden hetedik gyomorrákot meglehetne előzni azáltal, hogy betartják a napi irányadó sóbevitelt, ami maximum 6 gramm. A túl sok sók ugyanis rosszat tesz a vérnyomásnak, szív-és érrendszeri problémákhoz és stroke-hoz vezethet.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 14. 07:50, csütörtök | Életmód
Augusztus 20. - Több mint 45 ezer pirotechnikai effekt lesz a tűzijátékon
2025. Augusztus 14. 07:37, csütörtök | Életmód
Ingyenes összművészeti fesztivállal várja az érdeklődőket a Szigligeti Alkotóház
Egész napos, ingyenes összművészeti fesztivállal várja az érdeklődőket augusztus 23-án a Szigligeti Alkotóház - közölte az intézményt működtető Petőfi Kulturális Ügynökség szerdán az MTI-vel.
2025. Augusztus 13. 07:40, szerda | Életmód
A repülőtér éjszakája - A 75 éves Ferihegyet ünnepli szombaton az Aeropark
2025. Augusztus 11. 07:11, hétfő | Életmód
KIM: minden eddiginél többen jelentkeztek a megújult magyar felsőoktatásba
Megdőlt minden eddigi rekord, soha korábban nem volt ilyen magas a magyar felsőoktatásba jelentkezők száma az általános és pótfelvételi eljárást együtt nézve